Dag van de Houding, woensdag 1 juli 2015

Banner DvdH Facebook met datumAls je nog jong bent en nu leert hoe je gezond beweegt, dan heb je daar de rest van je leven plezier van. En wie niet (zo) jong meer is, is ook niet te oud om te leren. Zo leer je klachten te laten verdwijnen, te verminderen, of te voorkomen. Laat de houdingscheck doen bij een Cesar-/Mensendiecktherapeut in de buurt en leer gezond(er) te bewegen. 

 

Op woensdag 1 juli a.s. vragen oefentherapeuten Cesar/Mensendieck extra aandacht voor houding. Veel klachten ontstaan door een onjuiste houding, ook bij RSI. Hoe gebruik je je laptop? Onderuit, of op je benen op de bank of grond zittend met de laptop op schoot? Als je dat vaak of lang achter elkaar doet, is de kans op RSI-klachten groot. Overbelasting en spanningen hebben ook invloed op je klachten. Bijvoorbeeld als je studeert en werkstukken moet maken binnen een bepaalde tijd.

Het doel van de oefentherapie is je klachten te laten verdwijnen, te verminderen, of te voorkomen. Hoe kun je op een goede manier lopen, gaan zitten, bukken, of tillen? Een oefentherapeut Cesar/Mensen¬dieck kan advies geven over hoe je je houding verbetert. De therapeut kijkt naar je hele houding en beweeggedrag en leert je hoe je gezond beweegt. Je krijgt oefeningen en adviezen voor je dagelijkse activiteiten thuis (over bijvoorbeeld stofzuigen, strijken en hobby´s) en op het werk (je werkplek).

Verwijzing

Je hebt geen verwijzing nodig van een arts om naar een oefentherapeut Cesar/Mensendieck te gaan.

Kosten

Oefentherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding vanuit de basisverzekering hangt af van je leeftijd en of je een aandoening hebt die op de lijst ‘chronische aandoeningen’ staat. En of je aanvullend verzekerd bent of niet. Als je je eigen risico nog niet hebt gebruikt, dan moet je (in 2015) de eerste € 375 zelf betalen. Kijk in de polisvoorwaarden van je verzekeraar hoe het voor jou persoonlijk zit.

Houdingscheck

Op woensdag 1 juli kun je in het hele land op verschillende plaatsen een houdingscheck laten doen. Voor meer informatie kun je de website raadplegen. Via deze link kun je zien waar je de houdingscheck kunt laten doen.

Steun RSI-vereniging

Nog geen lid?