Als je veel met een laptop of tablet werkt let dan extra goed op je houding. Zonder hulpmiddelen ga je in een voorovergebogen houding werken en daar kun je klachten van krijgen. Gebruik een laptop-/tabletstandaard, een los (compact) toetsenbord en een (ergonomische) muis om het scherm op de juiste hoogte plaatsen en zo klachten te voorkomen. Je werkplek is dan ergonomisch verantwoord en het is volgens de Arbonormen toegestaan om op deze manier maximaal 6 uur per dag te werken. We geven hierna een aantal voorbeelden van laptopstandaards. Laptopstandaards zijn vaak ook als set verkrijgbaar met toetsenbord en/of muis.

Deze pagina is voor het laatst aangepast op 8 juli 2017.

Cricket

Cricket ErgoLine 

De Cricket Laptop/Tablet standaard is een simpele lichte, snel in- en uitklapbare laptopstandaard.

Prijs circa € 31.

Klik hier voor meer informatie.

   
ErgoLine
 ErgoLine

De ErgoLine heeft een verstelbare helling en ook de hoogte is verstelbaar in 5 standen. Licht, eenvoudig inklapbaar, zeer dun en geschikt voor mobiele werkplekken.

Prijs circa € 85.

Klik hier voor meer informatie.

   
ErgoMate
 ErgoMate laptoparm

De laptoparm van de ErgoMate kan draaien en buigen en is in hoogte en diepte verstelbaar. Plateau in breedte verstelbaar, geschikt voor laptops tot 17 inch. Met bureauklem en inclusief bladdoorvoer en bladklem.

Prijs circa € 193.

Klik hier voor meer informatie.

   
Ergo-Q Hybrid
Ergo-q-hybrid-tablet-holder

De Ergo-Q Hybrid is een lichte, dunne, multifunctionele tablet-/laptophouder. Instelbaar in 4 hoogtestanden, voor liggend of staand gebruik.

Prijs circa € 146.

Klik hier voor meer informatie.

   
Ergo-Q 330
Ergo-Q 330 Laptopstandaard

De Ergo-Q 330 Laptopstandaard van kunststof met anti-slipvoetjes is een laptopstandaard met documenthouder. Voor laptops t/m 17 inch en met gebruiksaanwijzing. Licht, inklapbaar en in 6 standen instelbaar. Gemakkelijk mee te nemen.

Prijs vanaf circa € 78.

Klik op deze link (EasyErgonomics) of deze link (ErgoDirect) voor meer informatie.

   
Notestand XL
Notestand XL

De Notestand XL is geschikt voor alle maten laptops en je kunt hem in hoogte en diepte verstellen. Gemaakt van HiLite aluminium, met klem voor stabiliteit en veiligheid. Inklapbaar, met opbergmap.

Prijs circa € 68.

Klik hier voor meer informatie.

   
Traveller
 Traveller

Snel inklapbare aluminium standaard voor laptops tot 17 inch. In hoogte verstelbaar in 6 standen en de breedte kan ook worden aangepast. Licht in gewicht, geschikt voor gebruikers die regelmatig van werkplek wisselen.  

Prijs circa € 71.

Klik hier voor meer informatie.

   

Text nekcoach

Pauzesoftware voor de smartphone bestaat (nog) niet, maar er zijn wel andere middelen die je kunnen helpen, zoals de text nekcoach. Je kunt de text nekcoach natuurlijk ook gebruiken bij andere beeldschermen, zoals tablets en laptops.

 

 Alex Text nekcoach 
Alex text nekcoach kleiner 

De Alex text nekcoach let op de positie van je nek en hoofd. Na enkele minuten in een slechte houding gaat Alex trillen om je te waarschuwen. Alex houdt in de gaten hoe lang je bezig bent en in welke houding.

Prijsindicatie: $ 99 (amazon.com) of £ 59 (amazon.uk).

Klik hier voor meer informatie.

   

 

 

 

Steun RSI-vereniging

Nog geen lid?