Ergonomisch meubilair

Zit/sta werkplek

Met een verstelbaar zit/sta bureau kun je afwisselend zittend of staand werken. Daarmee voorkom je statische belasting van je lichaam en het risico op klachten. Nog een voordeel van wisselende werkhoudingen: je concentratie verbetert en je produceert meer. Door regelmatig af te wisselen ben je minder snel moe.

Dit overzicht is voor het laatst aangepast op 25 maart 2017.

ErgoLine Easydesk 
ErgoLine EasyDesk

Je kunt de hoogte van de ErgoLine Easydesk verstellen van 63 tot 128 cm. Je kunt afwisselend zittend, halfzittend en staand werken.

Meer informatie: Backshop.

   
ErgoLine JOB 
ErgoLine JOB

De ErgoLine JOB en kan tot 110 cm hoog worden ingesteld. Met een slingermechaniek kun je de hoogte gemakkelijk veranderen.

Meer informatie: Backshop.

   
Flex Light slinger
Flex Light slinger

De bureautafel Flex Light is met een slinger in hoogte verstelbaar van 62 tot 105 cm en in de breedte tot 180 cm. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen en ook als losse onderdelen.

Prijs circa € 380.

Meer informatie: Kantoormeubelencenter.

 

   
HumanScale Quickstand 
HumanScale Quickstand

De Quickstand is een verstelbare tafelverhoger, waarmee je een gewone tafel kunt omtoveren in een statafel. Je hoeft geen nieuw bureau aan te schaffen. Het werkplateau en het beeldscherm kunnen onafhankelijk van elkaar in de juiste hoogte ingesteld worden, waarbij de kabels netjes worden weggewerkt in de kolom.

Meer informatie: Backshop.

   
Jaswig StandUp Nomad statafel
Jaswig Nomad StandUp Medium

De Jaswig StandUp Nomad is een sobere houten, handmatig verstelbare statafel (kliksysteem), die niet veel ruimte inneemt. De tafels worden in België gemaakt van FSC-gecertifieerd esdoornhout en afgewerkt met milieuvriendelijke producten. De tafel is verkrijgbaar in drie verschillende hoogtematen: Large (ellebooghoogte 91-122 cm), Medium (81-107 cm) en Small (61 -81 cm). Large heeft een groter werkblad; Small (nieuw) is voor kinderen en kan bij voldoende bestellingen worden gemaakt. De tafel wordt geleverd als bouwpakket.

Te bestellen in België bij Jaswig of de Belgische Ergoshop. Prijs vanaf ongeveer € 399 (Medium).

   
Zit-sta bureau Flex 3 elektrisch
Zit-sta bureau Flex 3 elektrisch

Zit-sta bureau Flex 3 is elektrisch in hoogte verstelbaar van 65 tot 125 cm. In het geheugen kun je vier standen opslaan (optie). Met T-poot onderstel en de kabels zijn weggewerkt in het frame. Verkrijgbaar in 5 maten en verschillende kleuren. Afwasbaar, kras- en spiegelvrij.

Prijs circa € 815.

Meer informatie: Kantoormeubelencenter.

   
 Zit/sta werkplek 
 Zit-sta-werkplek

Dit bureau is eenvoudig (handmatig of elektrisch) in hoogte verstelbaar. Ook geschikt voor flexibele werkplekken en leverbaar als 90° hoekbureau. Je kunt je eigen bureau samenstellen uit verschillende onderdelen.


Prijs vanaf € 362.


Meer informatie: Ergo2Work.

 

   

 

Ergonomische (bureau-)stoelen

Op een niet passende bureaustoel zit je in een verkeerde houding, waardoor je klachten in nek, schouder, rug en bekken kunt krijgen. Dynamisch zitten of actief zitten is beter en dat kan ook op een zadelkruk, of afwisselend op beide. We geven hierna enkele voorbeelden van ergonomische bureaustoelen en zadelkrukken van goede kwaliteit die de Backshop en Kantoormeubelencenter voor ons hebben verzameld, maar er zijn uiteraard meer leveranciers en ook goedkopere stoelen voor wie niet zo veel kan of wil besteden. Bij sommige leveranciers – ook de Backshop - kun je de stoel een aantal weken proberen om te zien of hij bevalt. Zadelkrukken zijn er vanaf een paar honderd Euro, de ergonomische bureaustoelen zijn flink duurder.

Bureaustoelen

Dit overzicht is voor het laatst aangepast op 22 maart 2017.

ErgoLine NPR Budget
ErgoLine NPR Budget

De ERgoLine NPR Budget heeft een in hoogte verstelbare rugleuning, een instelbare schuifzitting, verstelbare armleuningen en wielen die geschikt zijn voor een harde en zachte ondergrond. In verschillende uitvoeringen.

Prijs vanaf € 599.

Klik hier voor meer informatie.

 

   

Interstuhl Every 152E

Interstuhl-every-152e

De Duitse Interstuhl Every 152E heeft een instelbare zithoogte en –diepte en een verstelbare  lendensteun. Opties: zachte, dubbele wielen en 4D armleggers. Keuze uit verschillende kleuren. ARBO goedgekeurd EN1335.

Prijs circa € 423.

Klik hier voor meer informatie.

 
Malm
 Malm

De Malm heeft een schommelmechaniek en wordt individueel ingesteld voor de gebruiker. Verkrijgbaar met middelhoge en hoge rugleuning en voor smalle, kleine, large of XL-gebruikers. Met extra mogelijkheden, zoals neksteun en stoffen of leren bekleding.

Klik hier voor meer informatie. 

   

RH Logic

RH Logic

De RH Logic is er in twee uitvoeringen: met middelhoge rugleuning (300) en hoge rugleuning (400). Geschikt voor smalle mensen, omdat de stoel met de armleuningen versmald kan worden. Actieve zitstoel die zich aanpast aan je lichaam, maar wel je rug constant goed ondersteunt.

Klik hier voor meer informatie.

   

RH Mereo

RH Mereo

De RH Mereo is een actieve zitstoel met middelhoge (200) of hoge (220) rugsteun. Je nek en schouders kunnen vrij bewegen. Je kunt de stoel naar wens instellen en daarmee is hij geschikt voor flexibele werkplekken. Je kunt een neksteun, armsteunen of kledinghanger toevoegen of zit- en rugkussens verwisselen. De RH Mereo wordt op maat gemaakt.

Klik hier voor meer informatie.

   
Ullman
Ullman

In de Ullmanstoel kun je de hele dag zittend bewegen, zonder de stoel steeds opnieuw in te stellen. De smalle rugleuning ondersteunt je ruggengraat, maar geeft je schouders de ruimte om te bewegen. Met neksteun en extra steun voor de onderrug. In verschillende stoffen en kleuren. De stoel wordt op maat gemaakt. In drie verschillende types: Ullman Hi-Lite voor smalle mensen; Ullman Q-Lite voor gemiddeld lange mensen; Ullman Nite-Flite voor lange mensen vanaf 1,90 m, met een grotere zitting.

Klik hier voor meer informatie.

   

 

Zadelkrukken

Dit overzicht is voor het laatst aangepast op 11 juli 2017.

Back App
Back App 2.0

De Back App zadelkruk houdt je lichaam bij iedere beweging in balans. Je voeten rusten op de ring onder de kruk en je kunt zelf instellen hoe veel je wilt bewegen. Zithoogte instelbaar van 58 tot 81 cm en de kruk is verkrijgbaar in verschillende soorten bekleding of met wielen.

Klik hier voor meer informatie.

   
CareLine
CareLine

De Dalton CareLine heeft een antibacteriële coating en is geschikt om lang op te zitten, omdat de kruk de vorm van je lichaam aanneemt. Opties voor rugleuning, hoogte en bediening. In de kleuren zwart, marine, rood, wit, marmer, grijs, groen, oranje en geel.

Prijs circa € 386.

Klik hier voor meer informatie.

   
CareLine Gamma-Saddel
 CareLine Gamma-Saddel b

De CareLine Gamma-Saddel heeft een zitting van koudschuimvulling. Zithoek traploos naar voren of achteren in te stellen en als optie een traploos verstelbare rugleuning.

Prijs circa € 351.

Klik hier voor meer informatie.

   
CareLine Jolly V-Shape
 CareLine Jolly V-Shape

Zowel de zitting als de rugleuning van de CareLine Jolly V-shape zijn traploos in te stellen. Hoogte traploos instelbaar. Met koudschuimvulling, antimicrobacteriële en vlekwerende coating. In verschillende kleuren en met rugleuning leverbaar.

Prijs circa € 483.

Klik hier voor meer informatie.

   
EasySit
EasySit

De EasySit heeft een iets bredere zadelvorm en is zeer geschikt om te gebruiken naast een ergonomische bureaustoel.

Klik hier voor meer informatie.

   
GlobalStole
GlobalStole

De Dalton GlobalStole zadelkruk heeft een PUR-schuim zitting en aluminium poten en wielen. Verkrijgbaar in zwart, rood, bruin en grijs.

Prijs circa € 205.

Klik hier voor meer informatie.

   
Muvman
 Muvman

Met de Muvman kun je afwisselend staan en zitten. Het zitvlak heeft een vaste helling, maar de poot kan bewegen. Gemakkelijk te vervoeren door (afneembare) grip. Ook verkrijgbaar met hoger instelbare zitting.

Klik hier voor meer informatie.

   
Score Amazone
Score Amazone

De Score Amazone heeft een iets smallere zadelvorm. Met het balansmechanisme kun je van houding wisselen en toch steeds goed zitten. Extra mogelijkheden: verstelbare zithoek, rugsteun, voetenring en diverse soorten bekleding.

Klik hier voor meer informatie.

   
Swopper
Swopper

De Swopper is geschikt voor personen tussen 60 en 120 kg. De hoogte is instelbaar en de kruk heeft een verende poot en ronde zitvorm. Rugsteun, wielen of andere gasveer zijn mogelijk.

Lees het ervaringsverhaal van één van onze redacteuren in het RSI-Magazine van 2013, nummer 2, pagina 10.

Klik hier voor meer informatie.

   
Zadelstoel
Zadelstoel

Deze zadelstoel is verkrijgbaar in een smalle of brede zitting, is in hoogte verstelbaar en heeft harde of zachte wielen of trompetvoeten. Met aluminium kruisvoet en met of zonder verstelbare rug- en/of armsteunen. Zitting en rugleuning van kunstleer in verschillende kleuren.

Prijs circa € 383.

Klik hier voor meer informatie.

   

 

 

 

 

 

Steun RSI-vereniging

Nog geen lid?