Laptop en tablet

Als je veel met een laptop of tablet werkt let dan extra goed op je houding. Zonder hulpmiddelen ga je in een voorovergebogen houding werken en daar kun je klachten van krijgen. Gebruik een laptop-/tabletstandaard, een los (compact) toetsenbord en een (ergonomische) muis om het scherm op de juiste hoogte plaatsen en zo klachten te voorkomen. Je werkplek is dan ergonomisch verantwoord en het is volgens de Arbonormen toegestaan om op deze manier maximaal 6 uur per dag te werken. We geven hierna een aantal voorbeelden van laptopstandaards. Laptopstandaards zijn vaak ook als set verkrijgbaar met toetsenbord en/of muis.

Dit overzicht is voor het laatst aangepast op 11 november 2016.

Cricket

Cricket ErgoLine 

De Cricket Laptop/Tablet standaard is een simpele lichte, snel in- en uitklapbare laptopstandaard.

Prijs circa € 31.

Klik hier voor meer informatie.

   
ErgoLine
 ErgoLine

De ErgoLine heeft een verstelbare helling en ook de hoogte is verstelbaar in 5 standen. Licht, eenvoudig inklapbaar, zeer dun en geschikt voor mobiele werkplekken.

Prijs circa € 85.

Klik hier voor meer informatie.

   
ErgoMate
 ErgoMate laptoparm

De laptoparm van de ErgoMate kan draaien en buigen en is in hoogte en diepte verstelbaar. Plateau in breedte verstelbaar, geschikt voor laptops tot 17 inch. Met bureauklem en inclusief bladdoorvoer en bladklem.

Prijs circa € 193.

Klik hier voor meer informatie.

   
Notestand XL
Notestand XL

De Notestand XL is geschikt voor alle maten laptops en je kunt hem in hoogte en diepte verstellen. Gemaakt van HiLite aluminium, met klem voor stabiliteit en veiligheid. Inklapbaar, met opbergmap.

Prijs circa € 68.

Klik hier voor meer informatie.

   
Traveller
 Traveller

Snel inklapbare aluminium standaard voor laptops tot 17 inch. In hoogte verstelbaar in 6 standen en de breedte kan ook worden aangepast. Licht in gewicht, geschikt voor gebruikers die regelmatig van werkplek wisselen.  

Prijs circa € 71.

Klik hier voor meer informatie.

   

Steun RSI-vereniging

Nog geen lid?