Therapeutisch

Sam

Sam DSCF1318Sam is een apparaat waarmee je kunt masseren en acupunctuur toepassen zonder naalden. Dat laatste heet ook wel Tuina massage of Chinese massage. In China is dat heel gewoon en daar komt Sam dan ook vandaan. De massage van Sam ontspant en verbetert je welzijn. Sam heeft een Nederlandse gebruiksaanwijzing.

Sam heeft (verschillende soorten) elektroden, die met snoeren aan het apparaat gekoppeld worden. Het apparaat zelf koppel je aan het stroomnet.

Als je pijn hebt, dan zet je de elektroden op de pijnlijke plek. Je kiest een massageprogramma (met of zonder acupunctuurprogramma) en regelt de kracht van de massage en/of het acupunctuurprogramma. Dit kun je gedurende de behandeling bijstellen. Vaak zijn die pijnlijke plekken  triggerpoints: harde knobbels in spieren, die zeer pijnlijk zijn als je erop drukt. Door de massage met Sam verdwijnen de triggerpoints, de doorbloeding herstelt en afvalstoffen kunnen weer worden afgevoerd. De pijn vermindert, of verdwijnt helemaal.

Je kunt Sam op ieder moment van de dag gebruiken, zo vaak en zolang als je wilt en alle gezinsleden kunnen het apparaat gebruiken. De elektroden en snoeren gaan heel lang mee en hoeven niet steeds vervangen te worden. Je kunt Sam ook gebruiken voor bijvoorbeeld rugklachten of spierpijn na inspanning.

In ons Magazine nummer 2 van 2015 staat een artikel over Sam. Dit magazine kun je gratis aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je betaalt alleen portokosten.

Prijs: € 189.

Klik hier voor meer informatie over Sam.

 

Therapeutische hulpmiddelen

RSI'ers hebben vaak baat het verbeteren van de conditie van spieren, pezen en weefsels, maar moeten waken voor overbelasting. De volgende hulpmiddelen kunnen worden ingezet voor een actieve bestrijding van bepaalde klachten. Gebruik deze hulpmiddelen dan ook na overleg met je huis- of bedrijfsarts of behandelend therapeut.

We zijn bezig om de gegevens van de hulpmiddelen in dit overzicht te controleren. Dat gaat stapsgewijs, want het is teveel om in korte tijd te doen. De hulpmiddelen die gecontroleerd zijn hebben een vetgedrukte naam. Op deze webpagina zijn voor het laatst wijzigingen aangebracht op 3 september  2016.

Mastercare back-a-traction 

   

Dit uit Zweden afkomstige apparaat wordt ingezet voor de revalidatie en preventie van rug- en nekklachten. Door de beweegbare ruggesteun en de werking van de zwaartekracht, wordt het lichaamsgewicht omgezet in een tractiekracht die de druk op de tussenwervelschijven en gewrichten aanzienlijk vermindert. De back-a-traction kan de stand van bekken en wervelkolom corrigeren, vermindert de spierspanning en verbetert de doorbloeding.

Prijsindicatie: vanaf € 890

   
Smart Glove  

De Smart Glove is speciaal ontwikkeld voor toetsenbord, laptop en muis gebruikers. Het bevat een polssteun gevuld met zgn. ergoBeads, die de onderkant van de pols ondersteunen en beschermen. De pols komt hierdoor wat hoger te liggen waardoor dorsaal flexie wordt voorkomen (zie hulpmiddelen voor computergebruik: muizen en muisvervangers).

Prijsindicatie: € 20

   
Backstretcher  

De Backstretcher bedoeld voor het bestrijden van (langdurige) rugklachten, maar kan ook verlichting bieden bij schouder- en nekklachten als gevolg van RSI. De duimvormige uitsteeksels geven een drukpuntmassage op de lange rugspieren, die daardoor ontspannen. De wervelkolom wordt bij regelmatig gebruik beweeglijker. Hierdoor wordt de houding gecorrigeerd en kunnen klachten verminderen of verdwijnen.

(ware grootte : 60 x 25 x 11 cm)      Prijsindicatie: € 109

 Dit product kunt u kopen bij: http://www.backstretcher.com/ 

   
Rolastretcher  

Om aktief bezig te zijn met de rug. Door middel van de 10 kunststof rollers kun je de rugspieren masseren in de juiste houdingshoek. Levert een betere conditie van de rug op.

Prijsindicatie: € 119 (€ 164 voor de Giant Rolastretcher voor mensen langer dan 190cm)


Dit product kunt u kopen bij: http://www.backstretcher.com/
   
TENS  
TENS

TENS betekent Transcutane (onderhuidse) Elektrische Neuro Stimulatie. TENS stimuleert mechanismen in je lichaam die pijn verlichten. Het geeft stroomprikkels aan zenuwen die vlak onder de huid liggen en het zorgt voor een betere doorbloeding van spierweefsel. Het apparaat zelf heeft geen bijwerkingen, maar de huid kan wel rood zijn na gebruik. Dat gaat vanzelf over en is niet gevaarlijk. TENS wordt bijvoorbeeld ook gebruikt bij bevallingen. Alleen als je een pace maker hebt, dan mag je geen TENS gebruiken. TENS wordt voorgeschreven door een Pijnpoli in een ziekenhuis en het wordt (meestal) door de verzekering vergoed.

 


Neckstretcher

Een stijve en/of vastzittende nek kan veel bijverschijnselen opleveren zoals pijn in de schouders, hoofdpijn of een verkeerde houding. De Neckstretcher kan ingezet worden voor het bestrijden van dit soort klachten, al dan niet in combinatie met de Back/Rola Stretcher.

Prijsindicatie: € 52

 Dit product kunt u kopen bij: http://www.backstretcher.com/ 


RSI Protector

De RSI Protector is een hulpmiddel bij het voorkomen van RSI bij beeldschermwerkers. Via elektroden op de huid meet de RSI Protector de individuele spierspanning. Het apparaat waarschuwt vervolgens de gebruiker door middel van een signaal wanneer die spanning te hoog wordt. Deze kan dan zijn houding aanpassen om te voorkomen dat de RSI zich daadwerkelijk manifesteert. Bij de verkoopprijs van de Protector is een training van een RSI-deskundige inbegrepen. Deze leert hoe de RSI Protector te gebruiken en wat de beste werkhouding is.

 

 


Tenniselleboog bandage
merk: Hansasport

Deze bandage wordt gebruikt bij overbelasting van spieren en pezen rond het ellebooggewricht. De tennisarmbandage oefent druk uit op de onderarmspier waardoor de spier-peesovergang van de onderarm wordt ontlast. De tenniselleboogbandage wordt voorzien van een klittebandsluiting.

 

 

 

 

Handbrace
merk: Manu

Dit is een zachte, dynamische brace voor de behandeling van hand-gerelateerde RSI klachten. De Manubrace wordt 's avonds en 's nachts gedragen, en is dus alleen bedoeld voor gebruik tijdens de rust in de nachtelijke uren.

Prijsindicatie: € 60,--

 

 


Handbandage

Deze handbandage ondersteunt de juiste positie van de pols om zo pijnlijke flexie en extensie te vermijden. 8 flexibele spalkachtige staafjes in 'S' vorm verminderen de wrijving en gevoeligheid van het polsgewricht.

Prijsindicatie: € 37

 

 


Pols/onderarm trainer
merk: Medic Prevent

Deze trainer versterkt de greep, de pols en de onderarm. De zwaarte van de oefeningen is, evenals de lengte van de hand ten opzichte van de kromming, individueel aan te passen.

Prijsindicatie: € 41

 

 

 

 

Handbandage/Tenniselleboog bandage
merk: Secutex

De neopreen handbandage verwarmt en ondersteunt de spieren van de hand. De bandage wordt met een klitteband rondom de arm gesloten. Bijkomend maatschappelijk voordeel: iedereen ziet dat je iets aan je handen mankeert. 

Royal Rest hoofdkussen

Het Royal Rest hoofdkussen heeft ondersteunende, orthopedische kernen die uw hoofd en nek in de juiste positie houden. De stevige kernen van het kussen zijn omsloten door een zacht en luchtdoorlatend foam. Dit foam volgt de contouren van hoofd en nek. Royal Rest kussens geven hierdoor verlichting en bieden maximaal comfort.
Royal Rest heeft een hoge en een lage zijde. Passend voor zowel kinderen als volwassenen, mensen met brede schouders, met een korte of een lange nek.
Gratis een week op proef.

Prijs € 75

 

Eggsercizer
merk: Convet

De eggsercizer is een handige kneedstof in de vorm van een eitje voor het versterken van de hand- en armspieren. Ideaal voor rehabilitatiegebruik of gewoon voor een stressverminderende werking.

Prijs € 14

 

 

Powerball


Dit 'balletje' bevat een snel draaiende rotor die op volle toeren (13.000 omwentelingen per minuut) een kracht tot 18 kilo kan genereren. De powerball kan ingezet worden in revalidatieprocessen en om de greepkracht van hand en onderarm te vergroten. Kijk op onderstaande website voor een demonstratie video.

Prijsindicatie: € 14,75 t/m € 83,95

 

Dit product kunt u kopen bij www.powerballwinkel.nl.

 

NoRSI pen van Tensor


Met deze therapeutische en speciaal ontworpen NoRSI pen biedt Tensor preventie en helpt pati‘nten genezen van ernstige en hardnekkige nek-, schouder- en armklachten.
Hoe werkt de sensorpen? In de schacht van de pen zit een sensor, die alarm slaat bij RSI-gevaar. De sensor registreert de knijpkracht en de druk van de vingers. Als de schrijver de pen te krampachtig vasthoudt, gaat een lampje in de pen branden. Dit signaal waarschuwt de gebruiker voor teveel spierspanning.
Het bedrijf biedt tevens een trainingsprogramma, dat in combinatie met de pen, mensen zegt te kunnen helpen herstellen van RSI gerelateerde aandoeningen.

Dit product kunt u kopen bij http://www.sanekc.nl 


Ring-Pen

De Ring-Pen vermindert de spanning op de vingers en pols door de speciale steun van de wijsvinger en een precieze balans. De Ring-Pen voorkomt schrijfkramp en schrijfpijn.

Prijsindicatie: € 4

 

 

 

EVO-pen

Dit is een speciale pen voor mensen die weinig greepkracht hebben. De leverancier heeft diverse pennen en schrijfhulpjes.

Prijsindicatie: € 1 (exclusief vullingen)

 

 

 

 

Steun RSI-vereniging

Nog geen lid?