Phystrac tractie

Phystrac bWat is Phystrac?

De Phystrac is een tractieapparaat dat gebruikt wordt voor de behandeling van carpaal tunnelsyndroom. Als je je (nog) niet wilt laten opereren dan kun je je (eerst) laten behandelen met de Phystrac.

 

 

Hoe werkt Phystrac?

De Phystrac werkt mechanisch. Je onderarm en elleboog worden vastgezet (gefixeerd). Een band om de pols, waaraan een gewichtsmechanisme is bevestigd, zorgt voor de tractie - dat wil zeggen dat de band aan je pols trekt. Structuren, spieren en ligamenten kunnen beter ontspannen en de beknelling van de nervus medianus (die het carpaal tunnelsyndroom veroorzaakt) verdwijnt. De Phystrac doseert de tractie nauwkeurig en gecontroleerd. Wil je dat je klachten na behandeling wegblijven, dan zul je in de toekomst wel stresssituaties moeten vermijden en je (werk-)gewoonten aanpassen. Er is (nog) geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van het apparaat.


Wie kan je met Phystrac behandelen?

Wil je behandeld worden met de Phystrac, zoek dan een fysiotherapeut die er een heeft en maak een afspraak. Je hebt geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Zoek wel van te voren uit of en hoeveel je vergoed krijgt van je verzekering.


Meer informatie over Phystrac
In het eerste nummer van het RSI-Magazine van 2016 staat een artikel over de Phystrac. Je kunt een exemplaar van dit nummer aanvragen via deze link. Je vindt ook meer informatie op de website van de leverancier van de Phystrac.

 

Steun RSI-vereniging

Nog geen lid?